maanantai 5. toukokuuta 2014

Valmis kylppäri!

Tai siis sisutusta vaille valmis ;)

No niinhän siinä kävi, että kun aloitti lattiasta, niin sitä innostui tekemään homman loppuun. Lopetin illalla vartin yli yhdeksän ja listoja vaille valmis. Aamun sitten aloitin listojen maalauksella.


Päätin maalata laattojen urat hieman tummemmalla, koska kauempaa ei nähnyt uria suorassa valossa. Ja vaikka itse sanonkin, niin oli hyvä päätös.


Muistin jopa muutaman tekovaiheen kuvankin ottaa. Mikä on painavaa? No vasarat. Lattia oli kyllä hyvin yhteistyöhaluinen.


Tähän päättyi illan työt. Tässä illan keinovalossa itseasiassa näkee värit suht sellaisina, joina silmä näkee ne paikanpäällä.

(Pieni millin heitto alalistassa. Voin elää sen kanssa.)

(Pieni rako jäi tapetteihin tuolla ylhäällä, mutta jälleen voin elää sen kanssa.)

Ja tässä valmis tila. Päätin maalata listat neutraaleiksi vaikka ikkunanpokien ruskea houkutti. Kylppäriin tulee joka tapauksessa väriä esineistä, joten en halunnut liikaa seiniin. Niin ja lattian värikin oli hyvä päätös lopulta, koska mihin kylpyhuoneeseen muka saisin samanlaisen toiste? Kaikkien muiden projektien kylppärit tulevat olemaan siistejä, somia ja valoisia.

Pieni tila saa tulevaisuudessa kyllä kaikki mukavuudet, mutta "käytännöllinen" siitä ei tule. Haluaisin pienen kylpysoikon perälle. Sitten joko pikkupytty tai vanhempaa mallia oleva pottakaappi. Ja joko pikku lavuaari tai allaspöytä. Edellisessä talossa, kun ei ollut kylppäriä, niin ei ole olemassa vielä mitään rekvisiittaa tänne.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Voehan noidan vessa

Yläkerran pikkupikkutila yrittää muotoutua vessaksi noidalleni. Urasin paspispahvin ja löträsin sen maaleilla. Nyt kyllä mietityttää, että haluanko ihan näin "likaista" tyyliä. Laitan tuohon lakan päälle, kun olen päättänyt. Ajattelin wc tilasta keltaista/vaaleanvihreää. Seiniin tulee sekä paneelia, että tapettia.

Ehkä pitäisi tehdä vaaleampi ja puhtaampi lattia ja sitten "tahrata" kalusteiden kohdilta. Kun tietäis miten niitä asettelee pieneen vinokattotilaan. Kun minun Agathani ei ole se sotkuisin noita, vaikka vahinkoja ajoittain sattuukin :D


Vaikka blogi ei nyt tiuhaan päivity, niin se ei tarkoita etteikö kulisseissa tapahtuisi. Meidän nukkekotikerhomme nimittäin on varannut myyntipöydän Lahden miniatyyrimarkkinoille ja monella meistä on paljon puuhaa myytävien tuotteiden kanssa. Sen voin sanoa, että pöydästä tulee hyvin kattava ja kiinnostava ;) Lisää tietoa jaamme, kun tiedämme markkinoista enemmän ja vähän mainoskuvaa on luultavasti luvassa juuri ennen markkinoita.

EDIT:
Kaivoin esiin tapetit, jotka olen varannut tätä taloa varten ja mallailin niitä vähän.
Kyllä mie tuon lattian pidän likaisena ja laitan seiniin näitä kahta tapettia. Maalimallit kuivuvat, joista valitsen lisävärin kohtiin, joihin ei saa järkevästi kiinnitettyä tapettia. Kuva ei näytä nyt värejä oikein. Keltaiset ovat enemmän sinappisia ja lattia on hyvin levä/sammal sävyjä.