maanantai 18. marraskuuta 2013

Marraskuun massailu kerho

Eilen sunnuntaina kokoonnuimme Sirpan luokse massailemaan joulusia asioita. Minä ja massat emme yleensä tule juttuun ja tälläkin kertaa syntyi vain perinteisiä pipareita. Eräs ruskea massakökkö näytti hieman paistetulta kanalta, joten kokeilin sitä sitten hieman muovailla lisää. Kotosalla sitten lisäsin pintaan maalia ja lakkaa. Hah aion kyllä vastaisuudessa ostaa miniruoat asiansa osaavilta tekijöiltä, mutta ei tuo kana nyt kauhean paha ole :D

Astioita miulla ei ole tarjoiluun, joten lavastustilateessa on nyt tarjotin käytössä.  Juureslohkoja tai salaattia tulen liimaamaan lautaseen kiinni ja sitten lakkaa päälle. Pöydän reunalla näkee (massapallo ja kuutiot), miten paistamaton massa joskus muuttaa väriään uunissa.

Pari hiirtä/rottaa syntyi Maaritin yllytyksestä. Maalisuti hieman lipesi, mutta eivätköhän nuo paikkansa saa noidan mökin nurkista.


Yhteiskuva illan massailuista ennen uuniin menoa. Piparkakkuja riittää varmasti koko jouluksi ;)


Tein muutamia virkkailuja, joista Maarit sai valita metalikorien tilalle vaihdossa (kts ed. postaus). Hän valitsi tämän korisetin. iso kori noin 5 x 2cm. Muut työt menevät mahdollisesti tulevaan jouluswappiin.

torstai 14. marraskuuta 2013

Lokakuun kerho...parempi myöhään :D

Viime kuussa kokoonnuimme Tarjan luokse askartelemaan lyhtyjä, kurpitsoita ja vähän kaikenlaista muutakin. Tiimarin talon muotoisista askartelupaloista olin aloittanut jo kesällä tekemään lyhtyjä, mutta ne olivat jumahtaneet keskeneräisten minien hyllylle :D Nyt oli tilaisuus saada ne valmiiksi. Tietysti tyypilliseen tapaan sain ne vasta eilen kuvauskuntoon. (Huomasin raon katorajassa vasta kuvanoton jälkeen. Paikkasin jo.) Vielä kahteen lyhtyyn olis osat. Teen ne varmaan "joku päivä" ;)



Tarja oli puuhastellut meille muille pipot tulevaa talvea varten, kiitos siitä! Ja Maaritilta sain pari rautalankakoria, koska mie olen niiden tekemisessä tumpelo :) Vaihtokauppana teen hänelle, jotain tilalle.


Seuraava kerhomme on ensi sunnuntaina, joilloin massailemme ja mahdollisesti jotakin jouluista. Tulevana jouluna on myös jotain odotettavaa, sillä pienellä porukalla vaihdamme minijoululahjoja :)