sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Ulkolaudoitusta

Sain onnekseni Maaritilta lainaan listaleikkurit, joilla pätkiä bambutablettia osiin. Tämä työ olisi muuten ollut hyvin vaivalloista ottaen huomioon katon harjanteet. Tästä jo näkee hyvin miten materiaali vaikuttaa koko talon ulkonäköön. Listan kappaleet ovat toistaiseksi teipattuina talteen, koska ulkomaali odottaa vielä löytymistään ja harjanteiden alapuoliset laudat pitää maalata ennen paikalleen liimaamista.


(Ja juu tuohon ikkunan alle tulee vielä täytepala.)


Molemmat päädyt ovat nyt saksittuina ja etuseinän urakka alkaa seuraavaksi. Hieman huolestuttaa materiaalin riittävyys, mutta onneksi ei tarvitse montaakaan täyspitkää "lautaa". Viimeisen kuva lisään sen takia, että siitä näkee kuinka mitoitan laudat. Paperista taitellun mallin avulla ei tarvitse koko aikaa sovitella osia paikoilleen ja saa katsottua mistä alkaa lautoja latomaan.

En tiedä laudottaisinko katon alapuolet vai vaan maalaan uudelleen. Ikkunan puitteet tulevat kyllä maalatuksi ennen ulkolaudoituksen lisäämistä ja lautojen jälkeen katson tarvitseeko ikkunoihin mihin kohtiin lisätä uusia listoja peittämään mitään rakoja tms. Ainakin alkovi-ikkunaa pitää viritellä.

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lauantain löydöt

Kävinpä tänään Kouvolan Sinooperin remonttialessa. Etsin jotain aivan muuta, mutta silmiin osuivatkin nämä.
Olohuoneen kalustesetti sekä ruokapöytä -50 %. Hakemiani asioita ei löytynyt, mutta nämä kelpaavat oikein hyvin. Olivat viimeiset nukkiskamat eräässä nurkassa. Jäljelle jäi vain lastennukkiksiin sopivia puisia kalusteita.



Näille ei juuri nyt ole ajankohtaista käyttöä, mutta he, jotka seurasivat vuodatuksen blogiani muistavat ehkä liinavaatekaappini, josta joku kaunis päivä tulee viktoriaaninen talo.

Kaappi on ollut minulla jo vuosia, mutta toimii tällä hetkellä nukkistavaroiden säilyttimenä. Kyllä mie vielä sinne astikin ehdin :D